torstai 9. lokakuuta 2008

apua - rahaa!!

Torstainen aamupäivä. Alkuviikon Ison ja Vihreän harjoitukset takana. Lauantaina ensimmäinen kunnollinen läpimeno, jota myös kirjailija Keski-Vähälä tulee katsomaan. Näyttelemisestä on ollut kyllä paljon hyötyä. Taas kerran huomaa miten suppeasti sitä näyttämön puolelta pystyy toimimaan, siis suhteessa kokonaisuuteen. Ei ole turha tuo ohjaajan kuvatus. Mukavasti yhteistyö sujuu koko ryhmältä ja jutun henki sen kun tiivistyy. Vaikka helpolla ei tämä juttu valmiiksi tule. Kohtaukset vaihtuvat niin liukuvasti, että askelmerkit täytyy saada kohdilleen lujasti, jotta esitys voi löytää rytminsä. Siitä kun on vielä vaikea edes puhua. Vaan kyllä se sieltä.
Viime viikon lopulla selvisi aivan loistava uutinen. Art Hysterian apurahahakemus on mennyt läpi, ja saatiin vieläpä se summa mitä haettiinkin! Kiitos Myrsky (www.myrsky.info)!! Ja kiitos muut yhteistyökumppanit ja suosittelijat. Ensi vuonna käynnistyy kolmivuotinen Juuret-produktio, jossa monien taiteenalojen keinoin tutkitaan kunkin 13- 17 vuotiaan osallistujan omia juuria ja paikkaa maailmassa. Parasta tässä hankkeen toteutumisessa on se, ettei tarvitse kahvikuppi kädessä voivotella, ettei voi tehdä mitään nuorten pahoinvoinnin eteen. Nyt siihen on mahdollisuus. Juuret tulee tavoittamaan n. 800 nuorta tarjoten heille mahdollisuuksia suurempien ja pienempien esitysten tekemiseen. Media ja AV-puoli on myös vahvasti mukana, joten hankkeen dokumentointikin alkaa samaan aikaan muun toiminnan kanssa. 
Tämä oli ensimmäinen apuraha, jossa olen näin vahvasti osallisena. Niitä siis sittenkin myönnetään myös käytännössä!
Tulevan suunnittelua pari päivää. Sompailen muutaman tekstin kanssa miettien toteutuspaikkaa ja aikaa. Kesän suhteen näyttää nyt jo hieman selkeämmältä, mutta tänään varmistunee vielä hieman nopeasti tälle talvelle toteutuva ohjaus.
Näitä odotellessa, tulevia suuntia ajatellen ja tähän päivään keskittyen kuluu syksy vaan.

Ei kommentteja: