torstai 27. marraskuuta 2008

kohta jo ohi marraskuu

Marraskuun viimeinen viikko jo menossa. Elämä rullaa tasaisesti kohti joulua. Nyt voi jo sanoa, että tulihan tästä syksystä täysin erilainen mitä kesällä suunnittelin.
Ensinnäkin omat tekstit ovat edelleen suurimmaksi osaksi ajatusten asteella, vaikka alunperinen ajatus oli, että kaksi olisi jouluun mennessä ensimmäisen versionsa saanut. Sen sijaan aika on mennyt enemmänkin näyttämön puolella, sekä tuotannollisia toimia miettien. Osin myös ohjaten. En kyllä valita, tärkeitä juttuja kaikki. Ehkä sille kirjoittamiselle löytyy aikaa joskus muulloin.
Iso ja Vihreä pyörii huoniksella vielä tämän vuoden puolella parina viikonloppuna, kuten myös tammikuussa pariin otteeseeen. Viimeinen esitys Mikkelissä Näyttämöpäivillä: http://www.tnp.fi/. Kannattaa tulla katsomaan, väittäisin.
Myrsky-hankkeen Juuret projektia ollaan aikataulutettu ensimmäisen vuoden osalta. Kevät alkaa tiukalla työpajarumballa, jossa jokaiselle saarijärveläiselle nuorelle tarjotaan mahdollisuus tutustua teatterin, tanssin ja musiikin tekemiseen. Myöhemmin keväällä on vuorossa syventävät työpajat ja Saarijärven Teatteripäiville (http://www.viisaankivi.fi/fi/asiointi/tapahtumat/tapahtumat_tiedot/?id=188&selEvent=3056) tehdään ensimmäinen esitys. Tämän, vielä muodoltaan ja aiheeltaankin tarkentumattoman esityksen tulee ohjaamaan Kotkan kaupunginteatterin näyttelijä Kalle Pylvänäinen.
Lisäksi seuraavat ohjaukset ovat alkaneet mukavasti. Maaliskuun alussa Viivin ja Wagnerin ensi-ilta ja kesällä sitten Kulissin. Vieläpä yhden karaoke-klubin kanssa ollut puhetta keväisen esityksen tekemisestä, kuulostaa mielenkiintoiselta haasteelta. Ja siinä pääsisi nopealla temmolla myös tuottamaan esitettävää tekstiä..
Tekemistä siis riittää. Nyt tulevana sunnuntaina Teatterikoneen koulutussessio, jossa yritän valottaa jotain tietämystä herrasta nimeltä Vsevolod Meyerhold. Saa nähdä mitä proseminaarin ajoista on takaraivossa.

Ei kommentteja: