torstai 30. elokuuta 2007

suossa tarpomista

Haahuilua, odottamista, tyhjän jauhantaa, pitäisi tehdä-ajatuksia, pitäisi olla tekemättä, tarttua kuitenkin, aikataulujen pyörittelemistä, niitten kauhistelua, asennetta, loman jatkamisen tarvetta, tekemisen kaipuuta, liian pitkän loman krapulaa, aloittamisen vaikeutta, yksinäisyyttä, uusien ryhmien kohtaamiseen valmistautumista, huokaillen.
Monenmoisia ajatuksia jossain tekemättömyyden ei niin autuaassa tilassa. Unet painaa eteenpäin muistuttaen, että kello juoksee ja suunnitteluvaihe lyhenee.
Kaipaa yksinkertaista tekemistä, mutta ottaa aiheekseen jonkin 50-luvulta näihin päiviin ajoittuvan nuorison tuntojen tunnistelun? Isolla haitarilla on hyvä huhkia, mutta alku ilman konkretiaa on hieman turhauttavaa. Viimeisen aupahahakemuksen teko hieman selvensi jutun hajua, sitä mitä siinä pyörittelen. Ja se taitaakin kauhistuttaa. Tiedossa ei siis tulevaa, vaan akuutisti tämän päivän tutkimista parin vanhemman teksin läpi. Runaria ja Kyllikkiä ja Aapo Heiskasen viikatetanssi. Ei kakku kaunis, eikä pieni.
Nyt kirjastoon Mäntylän teosten pariin.

Ei kommentteja: