sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Sunnuntai

Käymisoloinen viikko takana. Nyt hieman rauhaisampaa oleskelua, vaikka työt eivät suurella kädellä olekaan edenneet.
Tullut mietittyä lähinnä tätä lomaa. Puolitoista kuukautta ilman päällä olevaa ohjausta. Tällaista taukoa ei ole ollut kahteen vuoteen ja sitä ennen oikeastaan menee viisi vuotta aina jonkin jutun vaikutuksen alaisuudessa. Tässä valossa tauko tekee hyvää. Jo ensinnäkin ensi viikonloppuna alkavaa kurssia miettii taas aivan uudesta näkökulmasta. Ehkä sitä pystyy hieman tarkempaan suunnitteluun, tavoitteellisempaan toimintaan, eikä luota vain niihin harjoitteisiin joihin parissa vuodessa on tottunut.
Näitä aikatauluja on vaan kironnut. Lähes kaikki parin vuoden aikana tehdyt ohjaukset ovat tulleet suhteettoman nopealla aikataululla: muutama kuukautta, päätös ja ohjaus käyntiin. Puolensa siitäkin löytyy, oikein hyvätkin. Mistään ei ole oppinut niin paljon kuin näistä nopealla temmolla syntyneistä jutuista. Mutta jatkoon toivoo hieman pidempää valmisteluaikaa. Nyt käsillä oleviin ohjauksiin sitä on tarpeeksi. Varsinkin ensi kesän ohjaus on nyt oikeissa ajoissa.
Apurahahakemuken vääntely oli muuten siltä osin turhaa, että raha olisi pitänyt syytää tänä vuonna toteutettavaan juttuun. Me haimme vuokrarahoja tulevan vuoden tammi- ja henlmikuulle, joten taidetoimikunnalta ei ainakaan tähän hätään tule apuja. Nyt yritetään kartottaa muut mahdollisuudet, niin rahojen kuin uuden tilankin suhteen. Tämä olisi vain ollut niin hyvä, mutta mitäpä sille voi, jos ei rahoitusta löydy, maatkoon käyttämättömänä. Rakennetaan joku lastylevyhalli siihen viereen.

Ei kommentteja: