maanantai 24. syyskuuta 2007

Kirjoitusvaiheessa


Viimeinen kurssiviikonloppu takana. Päästiin jo oikein hyviin improihin ja sunnuntain viimeisenä tehtävänä myös seitsenkohtauksisiin pienoisnäytelmiin.

Nuorten porukka on innoissaan. Kuten minäkin. Ryhmässä on hyviä esiintyjiä ja lapsiryhmissä toimiminen näkyy jonkinlaisena kokonaisymmärryksenä mitä teatteriin ylipäätään tulee. Paljon tuli päivien aikana porukalle lisäoppia, mikä toivottavasti näkyy tulevissa treeneissä. Kurssi päättyi positiivisiin, odottaviin kommentteihin tulevasta.
Mitään varsinaista esityksen alkujyvää kurssi ei kuitenkaan tarjonnut. Tyypit on nyt kuitenkin tiedossa ja se helpottaa kirjoittamista. Kolmen viikon päästä alkaa treenit ja lupasin silloin tuovani mukana jonkinlaisen tekstin mitä ruvetaan työstämään. Aika vahvasti näyttää tässä ryhmässä saavan ottaa ronskisti ohjauksia käsiin. Tyypit tuottavat materiaalia, mutta minun tullee tehdä kirjoitustyö. Se näyttäisi sittenkin olevan se toimivin tapa tässä(kin) jutussa.

Miettinyt jonkin verran vieraannuttaa esitystä sittenkin todellisuudesta. Aikataulu on sen vertaa tiivis, että saman maailman hahmottamiseen ja siinä syvälle pääsemiseen se ei riittäne. Eikä se välttämättä ole sittenkään se oikea tie. Samoten historiallinen jatkumo jäänee toisiin juttuihin. Nyt jatkuu yhden opuksen tarkastelu, josta jotain voisi irrota ja lähteä lentoon. Kolme viikkoa- kaksikymmentä ja yksi päivää - useita kymmeniä liuskoja harjoiteltavaa tekstiä.

Hommia riittää. Hyvä niin.

Ei kommentteja: