torstai 29. marraskuuta 2007

tulevia näkymiä

Istun monttu hölmössä asennossa koneen äärellä hämmästyneenä Jyväskyläläisen hammashoidon ripeydestä. Muutamana päivä tuntunut painetta ja jomotusta leuassa siihen malliin, että viisaudenhammas vihoittelee taas. Viimeksi näin kävi kesäkuussa juuri ennen toisen teatterin ensi-iltaa.
No, ajattelin aamusta soittaa ja kysellä aikaa hampaan poistolle joskus helmikuulta, ensi-iltojen jälkeen. Oikeastaan ennenkuin huomasinkaan olin jo käynyt otattamassa legosta kuvat ja istuin hammaslääkärin tuolissa. Ensiapuna vedettiin ylempi viisaudenhammas pois ja kirurgille lähti saman tein kuvat tutkittavaksi mitä alemmalle, varsinaiselle kipuhampaalle pitäisi tehdä. Postissa tulee kuulemma aika seuraavaan poistoon. Käteen paiskattiin ohjeet hampaan poiston jälkitoimintoihin ja kasa tuppoja veren vuodon varalta. Edes kiitosta ei pystynyt sanomaan, kun yksi tuppo jo suussa pureskeltavana! Ripeää toimintaa sanoisin.
Hammaskivuista ja pienestä väsymyksestä huolimatta mukavaa aikaa ollut. Ohjaukset etenevät aikataulussa, eikä kumpaisenkaan ensi-ilta paina päälle aivan vielä. Harjoituksissa vielä leikitään ja hahmotellaan, kokeillaan ääripäitä, vaikka Oprissa on kyllä jo joutunut asemoimaan aika tarkasti, liikkumatila kun siinä niin pieni.
Momossa tehtiin tällä viikolla oikeastaan pelkästään tansseja. Tai liikettä, miksi sitä voisi kutsua, musiikin mukana heilumista kuitenkin. Lavastus mietityttää siinä nyt eniten, joten maanantaina täytyy siitä jotain päättää että saadaan rullat pyörimään.
Oprin ryhmässä jäänyt kivasti aikaa alkuharjoituksille, vaikka aivan kaikki eivät niistä ehkä perustakaan. Kummasti se kuitenkin näkyy heistä jotka jaksavat ilmaisuharjoituksiin satsata, että ovat kehittyneet. Myös aika paljon käytetty aikaa ihan puhumiseen, liittyen teatteriin ja muuhunkin.
Katse on puolittain koko ajan tulevassa. Akuutisti kesäteattereissa, jotka nyt tulevana kesänä tulevat vastaan. Tänne Jyväskylään tehdään AdAstralle Hotakaisen Juoksuhaudantie loppukesäksi ja alkukesään Saarijärvelle Teatteri Lumperoon jotain. Itse asiassa tämän kimpussa piti tämä päivä touhuta, että löytäisi jonkin mielenkiintoisen tekstin jota Lumperolle ehdottaisi. Mielessä pyörinyt muutamia, mutta selkeää ykköstä ei vielä ole löytynyt. Lumperohan on hemmetin hieno paikka ja viidensadan hengen katsomolla ehottomasti suurin paikka mihin olen mitään koskaan tehnyt. Pitäisi vain kaivaa semmoinen juttu, josta saisi hienoon paikkaan osuvan väännön.
Juoksuhauta taas täällä jyväskylässä tulee sijoittumaan huomattavasti pienempään miljööseen. Minne, se ei ole vielä aivan varmaa, mutta rintamamiestalojen katveeseen sille yritetään paikka löytää.
Vieressä kulkevana suunnitelmana mukana heiluu päivittäin ajatus tästä pohjoisen Keski-Suomen alueteatterista. Sen sisältöä tullut hahmoteltua ja täytyy sanoa etten ole mistään ollut pitkään aikaan näin innoissaan ja jopa toiveissaan kuin tästä! Vaikka rahoituskuviot ovat vielä aivan auki, näkisin meidän toiminnan olevan senkaltaista, jolle jostain kautta edellytykset hoidettaisiin. Vaikka sitten alkuun pienempinä.
Huomenna pikkujoulut Kämärissä ja sunnuntaina Pyykki Äänekoskella. Rauhassa hammasta kuunnellen niitä kohti.

Ei kommentteja: