keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

buuttausta

Pääsiäinen jo takana. Elmon neljäs versio tulostettu ja luettu näyttelijöiden kanssa. Perjantaina Juoksuhaudan luku.
Tällälailla viikon verran pirunmoisessa flunssassa työskennelleenä sitä miettii, että kuka helevetti on keksinyt, että romaaneja tulee siirtää näyttämölle? Toisaalta tämän on tiennyt urakkaan lähtiessä, että mitään helppoja kakkuja ei ole tiedossa. Vaan siinäpä niiden mielekkyys piileekin. Tiukka rupeama tästä tulee, vaan turhaahan siitä on valittaa. Asioita eteenpäin vaan, ehkä hieman omaa vaatimustasoa hölläten, niin rentous ja parempi meininki ja jälki löytynee helpommin.
Elmosta täytyy vielä lyhentää paljon tekstiä. Semmoinen versio käsissä, että asiat rupeavat olemaan siinä, mutta repliikit vielä suureksi osaksi toimimattomia, liian pitkiä näytelijöiden kantaa. Vieläkin on sellainen kutina, että pitäisi koko juttu kirjoittaa kertaalleen. Siihen ei vain nyt ole aikaa, ja tänään jo seuraavat treenit, joten näillä mennään. Kuukausi keretään sisällä harjoitella. Siinä ajassa tarkoitus käydä kaikki kohtaukset läpi, käydä niiden sisältö läpi ja tarkentaa dialogi. Sitten ulos Lumperon rantaan remuamaan. Tässä muuten yksi video, joka ensimmäisissä hahmotelmissa kirvoitti Elmon esityksellistä suuntaa: http://www.youtube.com/watch?v=JFaW2Whpw1Q.Varsinkin tossa Vaaranmaan lopussa on meininkiä ja energiaa, jota Elmon kaarti voi tavoitella.
Avain eli Asa ei kuitenkaan tee tähän juttuun musaa. Ne tekee Ijäksen Jere; http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=201502707.
Vaikka nyt on kiireineinen kuin muurahaispesä, loppuu tämäkin härdelli oikestaan ennen kuin sitä ehtii sen kummemmin ihmetellä. Tulee heinäkuu ja jutut on kasassa, ja on aika suunnata uusiin vääntöihin. Mihin, siitä ei vielä ole varmuutta. Muutamia suunnitelmia on tullut eteen ja ne jyskyttää takaraivossa omalla painollaan. Pidempikestoista proggistahan tässä on jotenkin luokseen kutsunut ja sellainen mahdollisuus kenties näköpiirissä siintääkin. Nuorten teatterikatselmus liittyy siihen jollain lailla. Meni muuten oikein purkkiin se, ehkä myöhemmin siitä avautumista.
Mutta nyt, koitahan poika nauttia näistä käsillä olevista ohjauksista, tästä illasta.

Ei kommentteja: