torstai 13. maaliskuuta 2008

Tänään Elmon ensimmäinen tapaaminen. Tekstin toinen versio rupeaa olemaan kasassa, ja ensi viikko on tiukkaa rutistusta kolmannen kanssa. Taas on syttynyt into siihenkin tekstiin. Välillä meinasi dramatisoinnin lainalaisuudet tökkiä; sehän on kuitenkin tämä dramatisoiminen enemmän laskelmointia ja rakenteiden hahmottamista kuin luovaa assosiointia. Vaikka kolmas versio tullee taas olemaan enemmän vapauksia ottavaa. Tietyillä rajauksilla nyt mennään ja teemat ovat hahmottuneet, nyt pitää vielä puristaa henki, tiivistää dialogi toimivammaksi. Ja niin, tämän illan jälkeen näkee jo roolituksen suuntaa. Mukavaa nähdä tyyppejä.
Viikonloppuna teatterikatselmus. Sen tiimoilta nyt ei mitään kummempaa uutta. Kaukolampi ja Olkkonen tulevat huomenna ja suunnataan kohti Karstulaa, metsiä, mökkejä, teatteritiloja. Sunnuntaina tästä viisaampi.
Juoksuhautaa aletaan vääntämään suurehkolla poukalla. Ekassa illassa paikalla oli 15 tyyppiä, ja vieläkin mukaan mahtuu, varsinkin miespuolisia intoilijoita. Sekin palapeli alkaa valmistua kasattavaksi.
Paljon on tälle keväälle siis hommia tiedossa. Semmoinen maratonasenne päällä, että nyt yrittää säästellä voimia, herkistellä ennen starttia ja sitten puristaa itsestään ja jutuista kaiken irti. Uusi työhuone, tai oikestaan mulla mitään huonetta ennen oo ollutkaan, jeesaa arjen jakamista työskentelyyn ja muuhun olemiseen. Uusi kämppä johon muutettiin tuntuu hyvältä. Lunta satelee, autolla ajamisen kilometrejä kertyy viime vuoteen n. kolkytviisituhatta. Ja se radio ei edelleenkään toimi.
Aika menee ajellessa ja valmistellessa, välillä lapsia opettaen, juttuja esivalmistellen. Hieman paineista, odottavaa, mutta mukavaa aikaa.

Ei kommentteja: