sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

helteinen hetki

Sunnuntai, fudiksen EM-kisat käynnissä, Mari makaa mahoineen sohvalla, muffinssi lepäilee tyytyväisen oloisena nykyiseen olotilaansa, ei vielä merkkiä synnytyksen käynnistymisestä. Puhelimet soivat ja useimmat soittajat kyselevät kuulumisia "muuten vaan", vaikka kaikki oikeasti huohottaa, että "joko joko.." Lämmintä ja leppoisaa oleskelua.
Juoksuhaudantie on kolmen viikon tauolla ja huomenna taas Elmon kimppuun. Muutamia kohtausmuutoksia on tulossa ja yksi biisi pirstaloituu kahteen osaan. Niiden muutosten kimpussa maanantai ja tiistai, keskiviikkona sitten taas esitys lävitse. Elmo on edelleen itselleni mielenkiintoinen teos. Hieman vaan tässä vaiheessa puuduttaa, kirjahan on loppupeleissä aika ahdistava. Sitä ahdistusta vastaan täytyy tuleva viikko käydä. Että oikeat vakavat asiat tulevat esityksessä läpi siten, ettei se mene synkistelyn puolelle. Vaikka tuskin se menee, vaan jotenkin sitä itse kelailee niitä vesiä joita Peltonen on vuodatellut. Kaikkineen syvän ilon ja syvän surun kanssa työskennellessä aina saadaan jotain aikaan, nyt toivottavasti paljon.
Ensi viikosta on luvattu säältään kylmää. Kummasti joka maanantai tänä keväänä on ilma kylmennyt alkuviikkoon. Paluuta arkeen monin tavoin.
Tätä arkea on jäljellä muutamia viikkoja, ehkä päiviä. Vielä pystyy jotakuinkin estoitta keskittymään töihin. Niitäkin on jäljellä sovitusti seitsemän viikkoa. Sen jälkeen kaikki auki. Pönttöjutulla kierretään joitain esityksiä syksyllä, mutta ohjauksia en ole osittain aikaisemmissa teksteissä mainituista syistä itselleni haalinut. Tilanne on oikeastaan hyvä. Kolme vuotta valmistumisen jälkeen hiilihöyryn lailla painaneena pieni hengitystauko taitaa tehdä hyvää. Toivoo sellaista rauhaa tulevien ohjausten tekemiseen, että olisi valmistautunut vielä enemmän huolella. Saa syksyllä listattua jutut mitä oikeasti haluaa tehdä ja minkä hankkeen eteen tehdä töitä. Samalla kun opettelee uutta roolia täällä kotoa.
Jos vaan taloudellisesti syksyn voisi käyttää suunnitteluun, sopisi se loistavasti. Tulevassa siintää monta mielenkiintoista haavetta, joita olisi ilo käydä kääntämään todeksi. Höyrynä paahtaen ei tätä duunia kannata tehdä, hyödyllisempääkin tekemistä elämässä löytyy.

Ei kommentteja: