keskiviikko 30. toukokuuta 2007

Keskeinen aamu

Aikataulujen aikatauluja, ja aikataulujen aikataulujen poikkeuksia. Ne ovat niin arkea, ettei enää edes odota suunnitelmien siltä osalta pitävän. Se on harrastajateatterin ehkä se stressaavin puoli, ettei ihmiset pysty sitoutumaan koko harjoitusajaksi. Aina tulee poikkeuksia.

En tiedä olisiko meininki erilaista, jos ohjaisi useamman kerran samalle ryhmälle. Sitä ainakin toivoisi, että pitkästä aikaa, välistä pääsisi sellaiseen tilanteeseen, jossa harjoituskerroilla on koko treenikauden yliote viikosta. Nyt ollaan kummassakin jutussa siinä tilanteessa, kun viimeiset viikot alkavat olla käsillä.

Perjantaista alkaa tosivääntö, jossa on aamutreenit ja iltatreenit. Harrastajateatterissa aamuharjoitusten pitäminen on ainakin näillä leveyksillä aika harvinaista, mutta onneksi Jänössä on sen verran pieni porukka, että näin voidaan toimia. Siitä hyvä olo, että kun ollaan maaliskuulta pohjustettu, niin nyt pääsee vielä vetämään oikein loppukirin. Että pysyy tekemisen vireessä, ja tekemistä, sitähän riittää.

Ilmoitin olevani käytettävissä erään teatterin syksyn tuotantoon, vaikka alunperin oli tarkoitus vain kirjoittaa. Käsittääkseni tällä teatterilla on viime vuosina tehty juttuja, jotka hallitus on valinnut. Tällainen tilaustyö sopisi siis vallan mainiosti. Tilaustyöt ovat aikaisemmin kalskahtaneet teennäisiltä, työtä työn vuoksi- asetelmilta. Mutta ei nyt. Jos tarjottu juttu on jollain tasolla mielenkiintoinen ja sen sanoma allekirjoitettavissa, olisi haastavaa tehdä ohjaajan perustyötä eli kaivaa siitä tekstistä se mitä irti lähtee. Aikaisemmat jutut olenkin itse teattereille saanut valita. Tällaisessa päinvastaisessa tapauksessa tilaaja tietää ainakin paremmin mitkä ovat resurssit ja mihin linjaan esitys tehdään. Vaikka parasta tulostahan tullee, jos yhdessä ohjaajan kanssa ohjelmistoseulonta tehdään.

Tänään palaveri hieman kauemmasta tulevasta, eli pauttiarallaa loppukesästä 2008. Mukavaa kurkistaa hieman tuleviin suunnitelmiin, jotka vaikuttavat selkeiltä. Vaikka tätä vellomista täytyykin jatkaa, kuulostelua ja suunnittelua.

Radio puhuu maan lämpöennätyksistä. Täällä vieläkin harmaata, kylmää ja sateista. Hrr.

Ei kommentteja: