keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Taas on ensi-ilta käsillä

Huomenna keskiviikkona viimeinen läpimeno ennen kenraalia ja perjantain ensi-iltaa. Tähän juttuun ei ole tulossa mitään radikaaleja muutoksia viimeisellä viikolla, kuten Momoon pari viikkoa sitten. Loppuun on kyllä kokeiltu niin Sielun veljien Karjalan kunnailla biisiä kuin Pohjannaulan Karjala-aiheisia vääntöjäkin. Mutta nyt mennään musiikillisesti Henry Theelin tahdissa ja monessa kohdassa kuten lopussa -- musiikitta. Nyt ei jaksa väkisin tunkea esitykseen mitään sen perinteisestä hengestä hirvittävästi poikkeavaa. Varsinkin kun tiedostaa katsojakunnan ikäjakauman ja heidän odotukset esitykseltä. Ohjaus itsessään jo revittelee sen mitä teksti tilaa antaa.
Käsittämättömän paljon on muuten jo nyt varattu lippuja tähän Opriin, lähes tuhat(!). Monet järjestöt tuntuvat roudaavan porukkaa juuri tällaisten esitysten kimppuun. Ja mikäs siinä, hyvä että johonkin.
Aamut menee kesäjuttuja suunnitellen. Pari viime aamua Juoksuhaudan pyörteissä. Tänään tuli muuten kenttäkokemusta aiheeseen, kun käytiin pankissa hakemassa pienoinen laina asumisoikeusasuntoa varten. Juuri ennen pankkiin menemistä olin fiilistellyt Juoksuhaudan kohtausta, jossa innokas ensiasuntoa ostava pariskunta puhutaan "avainasiakkaiksi" ja avainasiakkaillehan ilmaista ovat luottokortit, lasten syntymäpäivät ja siellä ilmainen lasten hoito, jotta vanhemmat saavat aikaa shoppailuun.. jne.
No, "avainasiakkaitahan" meistäkin leivottiin. Toivoa vain sopii ettei korot hypi silmissä kuten Juoksuhaudan nuorella pariskunnalla.
Nyt täytyy yrittää nauttia talven juttujen purkittamisesta nämä muutama päivää. Tämän viikon jälkeen ei melkeimpä kuukauteen ole varsinaisia ohjauksia, mitä nyt lasten kerhoa parina päivänä viikossa ja kesäteattereiden aloitussessiot maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Muuten muuttamista ja kirjoittamista, kevään ja kesän odotusta.

Ei kommentteja: