sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

arkisia asioita

Sunnuntaiaamu. Pari kuppia hyvää mausteista kahvia jo kuivuneen ruisleivän kera. Päivän lehti. Ulkona kevät, sateista ja puhdistavaa. Koiran tassuista kiva määrä kuraa suihkuhuoneen lattialle. Märän koiran tuoksua, ulkona tuoksuu kevät. Ikkunasta näkyy puisia taloja, satunnaisesti ihmisiä liikkeellä, olkkarin huoneen seinä jytisee silloin tällöin, kun veskari on yllätetty ja kuti iskeytyy meidän seinään pihan perällä olevasta pallokentästä.
Arkisia toimia ja ääniä. Niitä on viime aikoina tullut mietittyä ja harrastettua. Molemmat käsillä olevat ohjaukset ovat jollain muotoa arkisuuden puolustuspuheita. Elmon tragedia syntyy arjen tavoittelusta mahdottomassa roolissa. Matti Virtanen taas haluaa arjen takaisin ja ajautuu mahdottomaan yritykseen hankkia omakotitalo ja perhe takaisin. Sisaresityksiä näistäkin tullee, kuten viime kesän jutuistakin. Käsiteltävät teemat ajautuvat molemmissa samoille linjoille, arkisuuteen, haluun nauttia yksinkertaisista asioista, huomata ne ympärillään kaiken muun hysterian keskellä. Yritys hetkeen.
Tänään voisi käydä katsastamassa viimeisimmän version Jäniksen vuodesta, pikkaisen urheilua ja lueskelua. Jostain syystä tulevat jutut on nyt yhden ohjauksettoman päivän jälkeen pyörineet päässä. Semmoiset proggikset, joiden toteutuksen aika on ehkä parin vuoden päästä. Tällainen haaveilu ja esitysten miettiminen ilman konkretiaa on välistä todella vapauttavaa. Ei aikatauluja, ei tavoitteita, vain ajatuksia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Flores Online, I hope you enjoy. The address is http://flores-on-line.blogspot.com. A hug.