torstai 24. huhtikuuta 2008

toivoa täynnä

Alla tänä päivänä ilmestynyt kolumni. Tämmöiset lehtijutut on hieman ristiriitaisia. (Olenkohan avautunut tästä jo viime kolumnin kohdalla? No kuitenkin..) Toisaalta viimeiset pari tekstiä on tullut kyhättyä nopealla aikataululla, omasta papereiden hukkaamisesta johtuen. Siis olet luvannut kolumnin tietylle viikolle, muttet sitten muistakaan sitä kun vasta toimituksen muistutettua asiasta. Sitten revit jostain sen parituntisen ja raavit jutun kasaan. Nasevampia tekstejä varten pitäisi kuitenkin käyttää hieman enemmän aikaa aiheen kehittelyyn ja kypsyttelyyn, vaikka sen sitten lopulta kirjoittaisikin lyhyessä tuokiossa.
Toisaalta sitten tällaiset nopealla temmolla tehdyt tekstit ovat mukavia välipaloja suurempien töiden lomassa. Semmoisia settejä, joissa pääsee tekstin käsittelyssä lyhyessä ajassa alusta loppuun ja se on sitten siinä. Ei tarviste hinkata uudelleen ja uudelleen, muutelleen kokonaisuuden palasia, kuten esityksen tekstejä tehdessä.
Eilen päästiin Elmossa siihen pisteeseen, että kaikki kohtaukset on nyt kahlattu vähintään yhdesti. Eräänlainen maali tämäkin. Yhdet sisäharjoitukset jäljellä. Pari kohtausta tulee muuttumaan, mutta pääpiirteittäin teksti pysynee tällä kertaa yllättävänkin samana. Lyhentynyt se toki on.
Kusturicaa tullut katseltua ja joitain vaikutteita sieltä esitykseen eksyykin. Mukava treenien alkuviikko takana, rajoittamaton ja paineeton.
Tänään pönttöjuttua ja ehkä YTn Kertomus sokeudesta. Huomenna Juoksuhautaa, jonka esityspaikkaan tehtiin eilen lavastusmietteinen retki. Lauantaina sitten taas Elmoa. Ja saunaa. Sunnuntaina sitten unta.

Ei kommentteja: