keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Palapeliteatteria ja kiireistä Murphya

Olen tässä jonkin aikaa yrittänyt kategorisoida tätä Opria. Nyt on termi löytynyt, yhtä palapeliteatteriahan tämä on. Kohtauksiin ei ole olemassa kovinkaan montaa ratkaisuvaihtoehtoa, mutta tarvittaessa hieman vääränkin palan saa tungettu kokonaissuuteen väkisin. Yksittäisistä palasista koostuu sitten maisemataulu, jossa on aavistus nostalgiaa ja lämmintä henkeä siten, ettei se vahingossakaan ketään loukkaa. Kyllä tällaisen "maiseman" takana voi seistä, voisihan sitä pahempaakin saada maailmassa aikaan. Varsinkin jos johonkin kohtaukseen saisi tungettua pienen viban, joka loisi kuvaan uuden komposition.
Tällainen pikkunäpertely vaatii tällä hetkellä ohjaajalta lähinnä työnjohdollista otetta. Hyvin vähäpuheisen työnjohdon. Uudestaan, uudestaan, uudestaan. Kohtauksia hinkataan peräkkäin, että kuviot menevät kaaliin, ja sitten toivotaan heittäytymistä, pelaamista siinä kehässä mikä jäljelle jää.
Tänään ooli todellinen Murphyn lain päivä. Aamulla muistin laittaa tarvittavan sähköpostin ja päivä alkoi valjeta Elmon merkeissä. Puolen päivän aikaan kävin koiran kanssa lenkillä, ja takaisin tullessa sain puhelun lehdestä, jonne kolumneja kirjoitan. Ei helvetti, mullahan taitaa olla tällä viikolla kirjoitusvuoto. Niinpä. Puolitoista tuntia aikaa vääntää kolumni, joka huomenna ilmestyy, mutta löytyy myös tästä alapuolelta. Enpä ole vielä lukenutkaan uudestaan mitä sitä oikein tuli käsiteltyä. Vaikka mukavalta tuntui välistä saada jokin juttu nopeasti purkkiin, muutenkun tämä on tätä hinkkamista.
Myöhästyin sitten vartin Momon treeneistä, ja tyypit olivat jo hakeneet työväentalon avaimet jostain muualta. Puikkelehdin sisään ja fudistreenit käyntiin ennenkuin Keskisuomalaisen toimittajan oli määrä tulla ottamaan puffiin kuvaa ja kyselemään viime hetken kommentit. Mutta eikö se ovi ollut kuitenkin vielä lukossa, ja toimittaja-parka pakkasessa värjöttelemässä. Tosin kun muistin häntä kaivata, oli jo toisella juttukeikalla. Hyvä hyvä.
Kaikenkaikkiaan toimelias päivä. Huomenna jatketaan taas.

Ei kommentteja: