keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Hyvää uutta vuotta

Joulu ja vuoden vaihde vierähti akselilla Helsinki - Jyväskylä -Saarijärvi - Karstula. Ennen joulua kävin hämmentymässä Hurmeen Samuel Beckettin Kappale yksinpuhelua- monologissa. Siinä taskulamppuversiossa kyllä riitti tilaa omille ajatuksille. Niitä vain meinasi esityksen aikaan tunkeutua mieleen liikaakin. Absurdin kuolevaisissa fiiliksissä jouluun ja sen yli.
Mutta eri konkreettisesti alkoi kömpiminen tähän uuteen, kuluvaan vuoteen. Aamusta poliisilaitokselle kameraanajosta seuranneen kutsun kera. Joskus on hyvä juttu se, ettei noita tuloja ole liikaa, selviän synnistäni hieman yli satasella. Tuli ajettu yli kuukausi sitten poliisin valvontakameraan Tampereen ja Jyväskylän välillä reilu parikymmentä mittarissa liikaa. Hieman siis kertyy hintaa Tampereen esitykselle suunniteltua enemmän, mutta siltikin se kannatti. Juuri autuaammille maille häipyneen Markku Peltolan Aktivisti- ohjaus oli perin piristävä kokemus.
Sitten erinäisiä paperihommia, vuokranmaksua, suuremman kämpän etsintää, pankkilainan hakemista ja yleistä asioiden järjestelyä. Kevytpaasto siivittää matkaa kohti kevättä, helmikuun ensi-iltoja, ja nyt ennen kaikkea Elmon dramatisointia.
Kyllähän tämä tästä, pikkuhiljaa taas käynnistyy.

Ei kommentteja: